Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

pondělí 8. října 2012

Home Cooking: Špagety Carbonara

Správný gurmán si umí uvařit ty správné špagety carbonara! Zjistili jsme, že je to mistrně jednoduché!
 Pro dvě osoby: 
uvaříme špagety a udržujeme je v teple (v hrnci)
Do mísy dáme tři vejce, dvě lžíce smetany ke šlehání, sůl, muškátový oříšek a parmazán, rozmícháme.
 Na kostičky slaninku, kterou orestujeme na másle.
 Ke slanině přidáme špagety, zalijeme směsí z mísy, promícháme a stáhneme z ohně.
 Salát jsme zcela nestydatě koupili už nakrájený (ale jenom proto, že jiný neměli!!!wtf? no jo tesco...)
 Na talíři špagety ještě opepříme čerstvě namletým...
 Mňam! A k tomu oblíbené Znovínské vínko...
Stále ještě si netroufáte na Carbonara? Je to tak jednoduché!

7 komentářů:

  1. Carbonara vždy s pancettou a vždy bez smetany!!! :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. Presne tak, rozhodne do nich nepatri smetana!!!

    OdpovědětVymazat
  3. v tom případě nás mystifikovala kuchařka, i když si myslím, že nějaké dvě lžíce smetany se stejně ztratí, každopádně díky za připomínky, příště tedy bez smetany a jedině s pancettou :))

    OdpovědětVymazat
  4. Hoj, s tou smetanou bych to takhle definitivne netvrdil, historicky se tam davala, nebo nedavala:)

    http://en.wikipedia.org/wiki/Carbonara

    at si to kazdej dela jak mu chutna,ne?
    osobne ji tam teda nedavam, a misto celyho vajicka jen zloutek. stahnu z plotny a az po nejaky chvili ho tam klepnu, aby z toho nebyly michany vajicka se spagetama...
    Nekdo si ten zloutek rozklepne az na taliri, taky moznost.

    Na finalni fotce to mas hezky popeprene, tak si to tam pripis k fotecce, pac cerstve namlety pepr by tam asi nemel chybet:)

    Jinak super web, good job!
    cau,vlk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano ano, díky za komentář, taky bych to s tou smetanou neviděla tak tragicky :) popisek s pepříkem tam je :)) děkuju!

      Vymazat
  5. Smetanu do carbonara rozhodne ne, kremovitost ma vytvorit pouze tepelne neupraveny zloutek smichany s parmazanem

    OdpovědětVymazat
  6. Podle mě je to s tou pancettou úplně jedno. Prvně jsme je s přítelem vařili s anglickou slaninou, mňamka. Potom jsme teda speciálně koupili pancettu, mňamka. Pak jsme jednou doma měli jen proscuitto a řekli si proč ne, taky mňamka. Všechno to vyšlo úplně nastejno, když se to dobře a pořádně osmaží :D ale z vajíčka by se měl dávat jen žloutek!

    OdpovědětVymazat