Správný gurmán si umí uvařit ty správné špagety carbonara! Zjistili jsme, že je to mistrně jednoduché!
Pro dvě osoby:
uvaříme špagety a udržujeme je v teple (v hrnci)
Do mísy dáme tři vejce, dvě lžíce smetany ke šlehání, sůl, muškátový oříšek a parmazán, rozmícháme.
Na kostičky slaninku, kterou orestujeme na másle.
Ke slanině přidáme špagety, zalijeme směsí z mísy, promícháme a stáhneme z ohně.
Salát jsme zcela nestydatě koupili už nakrájený (ale jenom proto, že jiný neměli!!!wtf? no jo tesco...)
Na talíři špagety ještě opepříme čerstvě namletým...
Mňam! A k tomu oblíbené Znovínské vínko...
Stále ještě si netroufáte na Carbonara? Je to tak jednoduché!
Carbonara vždy s pancettou a vždy bez smetany!!! :D :D :D
OdpovědětVymazatPresne tak, rozhodne do nich nepatri smetana!!!
OdpovědětVymazatv tom případě nás mystifikovala kuchařka, i když si myslím, že nějaké dvě lžíce smetany se stejně ztratí, každopádně díky za připomínky, příště tedy bez smetany a jedině s pancettou :))
OdpovědětVymazatHoj, s tou smetanou bych to takhle definitivne netvrdil, historicky se tam davala, nebo nedavala:)
OdpovědětVymazathttp://en.wikipedia.org/wiki/Carbonara
at si to kazdej dela jak mu chutna,ne?
osobne ji tam teda nedavam, a misto celyho vajicka jen zloutek. stahnu z plotny a az po nejaky chvili ho tam klepnu, aby z toho nebyly michany vajicka se spagetama...
Nekdo si ten zloutek rozklepne az na taliri, taky moznost.
Na finalni fotce to mas hezky popeprene, tak si to tam pripis k fotecce, pac cerstve namlety pepr by tam asi nemel chybet:)
Jinak super web, good job!
cau,vlk
ano ano, díky za komentář, taky bych to s tou smetanou neviděla tak tragicky :) popisek s pepříkem tam je :)) děkuju!
VymazatSmetanu do carbonara rozhodne ne, kremovitost ma vytvorit pouze tepelne neupraveny zloutek smichany s parmazanem
OdpovědětVymazatPodle mě je to s tou pancettou úplně jedno. Prvně jsme je s přítelem vařili s anglickou slaninou, mňamka. Potom jsme teda speciálně koupili pancettu, mňamka. Pak jsme jednou doma měli jen proscuitto a řekli si proč ne, taky mňamka. Všechno to vyšlo úplně nastejno, když se to dobře a pořádně osmaží :D ale z vajíčka by se měl dávat jen žloutek!
OdpovědětVymazat