Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

úterý 6. listopadu 2012

Restaurace U Perónu

Restaurace U Perónu se nachází přímo u pražského nádraží Smíchov a tvoří ji dvě odlišné části. Vejdete-li do podniku uvítá vás interiér v klasickém hospodském stylu a pokud projdete až dozadu, čeká na vás moderní podnik s otevřenou kuchyní (viz. ofic. foto restaurace).
foto: web restaurace
foto:web restaurace
Menu
Protože se jedná o tematickou restauraci (nádražní samozřejmě), nesmí chybět ani vtipné menu s vypečenými hláškami typu: Co běhalo po dvorku přednosty stanice (celé menu zde).
Menu je tedy sice rádoby vtipné a milé, ale na druhou stranu ztrácí na přehlednosti. Než jsem se v něm zorientovala a následně si vybrala večeři, uběhlo asi třicet minut... A přiznám se...fakt nemám ráda, když je menu přeplácané a nepřehledné. To mě pak skoro přechází chuť k jídlu.  
Nicméně jsem to nakonec se sebezapřením zvládla.
Jídlo
Chtěli jsme polévku. Měli jsme dostat česnečku leč přinesli nám hovězí vývar... No zamotat to může každý. Bohužel kuchař by neměl a udělal to. Vývar nebyl moc silný, zeleniny, masa a nudlí dost, stejně jako soli, což se ale nedá posuzovat jako pozitivum.
Takže další adept do ankety o nejpřesolenější polévku v Čechách...
Carpaccio
Žebírka
Pánev Jessieho Jamese ( směs vepřové panenky, fazolí a kukuřice v tomatové omáčce, 175 Kč). Směs sama o sobě nebyla špatná, maso bylo měkké, ale na druhou stranu se nejednalo o žádný kulinářský zázrak, příliš omáčky (příliš kečupoidní chuti)  na úkor ostatních ingrediencí. Směs byla lehce pikantní, ale chuťově dost nezajímavá. Tortilky byly násilně stočeny do kornoutků, efekt spíš negativní. Za ty peníze bych příště raději volila steak.
Kachní prsa plněná kysaným zelím s bramborovými špalíčky na pražci (225 Kč). Tady bych vytkla snad jen to kysané zelí(dohromady s kachnou netvořilo dobrý pár). Mnohem lépe by chutnalo zelí normální(sterilované, tepelně klasicky upravené), nebo moravské.
Nápoje
Nefiltrovaná Plzeň bez problému, stejně tak ostatní nápoje. Správně vychlazené, správně servírované.

Servis
Obsluha trochu pomalejší, nicméně všechna přání nám splnila. Profi, ale chladná.

Toalety
WC v pořádku, čisté, prostorné.

Závěrečné hodnocení: na stupnici od 1 vidličky(nejhorší), 3 vidličky (průměr) po 5 vidliček (nejlepší)

 Závěrem:
Restaurace je vhodná pro příjemné posezení s přáteli u dobrého piva a večeři si tady raději pečlivě vyberte. (od úterý do pátku tady prý vaří místní šéfkuchař, takže v sobotu nechoďte, to vaří asi někdo jinej, kdo za to nestojí...my tady byli v sobotu). Třeba to v pátek bude stát víc než za tři vidličky...)...případně pište váš názor nebo zkušenost s tímto podnikem do komentářů...

2 komentáře:

  1. Neochotný personál, pomalá obsluha. Jídlo stále horší, kvalita rovněž kolísavá a spíš horší. Dnešní porce kuřecí Gordon Bleu odpovídá zhruba školní jídelně, bramborová kaše totálně přesolená. Cena 95 Kč!!! Absolutně vyhozené peníze. Restaurace těží z přítomnosti několika větších firem, během dvou let kvalita celkově klesla nejméně o 50 %. Doporučuji popojet raději k Andělu a vybrat si z nabídky jiných zařízení.

    OdpovědětVymazat
  2. Jediné, co Vás oslní, budou ceny. Tak předražené nápoje jsem už dlouho neviděla. Jídlo je průměrné kvality, rozhodně neodpovídá ceně. A všichni jsme se shodli, že gramáž na talíři neodpovídá jídelnímu lístku.

    OdpovědětVymazat