Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

úterý 13. listopadu 2012

Restaurace Kulaťák

Kulaťák na pražském kulaťáku na Dejvické je další z Pilsner Urquell Original Restaurant. V síti těchto restaurací v podstatě asi ani nemůžete šlápnout do hnědého...
Prostředí
Interiér dle pravidel Pilsner Urquell Original Restaurant. To znamená dřevěné židle a stoly, žluté osvětlení (to aby to pivo z tanku vypadalo ještě lákavěji:), na zdech pivovarské obrazy a nějaký ten pivovarský prvek v podobě tradičního výčepu s měděným krytem (replika víka pivovarské varné pánve)... prostě klasika.
 Menu
Menu je tradičně tradiční a nabízí tradičně, jak jinak v PUOR, českou kuchyni a oblíbené speciality českého zákazníka. Nesmí tedy chybět kachna, guláš, svíčková a pečené koleno. Zároveň ale taky nesmí chybět kuchyně alá česko vs. itálie: nejvěrnějším přívržencem nechť je rizoto s pravými hříbky...stojí těsně pod 200 Kč.
 Za povšimnutí stojí dětské menu, které je oproti ostatním restauracím poměrně promyšlené a neobsahuje nesmysly typu špagety s kečupem a sýrem. :), ale nabízí například špagety s mozzarelou nebo nudličky z vepřové panenky s brokolicí a pažitkovým bramborem... 
Jen pro úplnost, Kulaťák nabízí i denní menu, kde si vyberete z polévky a třech hlavních chodů v rozmezí od 89,- do 109,- Kč.(teda být místňák tak asi jinak nechodím... :)
Jídlo
Vypravili jsme se v pravý čas na pravou svatomartinskou husu. Restaurace nabízela celé sváteční menu. Včetně vína, které jsme neměli... :)
Začněme tedy předkrmem, za který jsme ve slavnostní večer zvolili tataráček s křepelčím vejcem. Na přání jsme dostali šest topinek. Obloha v podobě XXL kapar, salátku a červené cibulky... Výborné!
Svatomartinská husa se třemi druhy knedlíků(bramborový, houskový, špekový), dva druhy zelí a nádivka. Čtvrtka husy, bezvadně upečená s chutnou křupavou kůží...bez jediné chybičky na jídle. Přimlouvám se za větší talíř, byl to trochu boj se s velkou porcí bývalého opeřence poprat na oválném talíři. Raději kulatý díky Kulaťáku!
Kulaťák wings, 12 Ks za 179,- Kč (grilovaná kuřecí křidélka v pikantní marinádě s pečenou kukuřicí, sýrovou a barbecue omáčkou a salátkem coleslaw), přiobjednejte si bagetku. Křídélka byla prý bohužel skoro studená, ochutnala jsem a jinak byla bez problému.
A máme tu česko-italskou koalici v podobě bramborových nočků a lososem.
Telecí líčka za 269,- Kč (sous vide v červeném víně s jemnou bramborovou kaší, restovanou uzenou slaninou, listovým špenátem a cibulkou) Pokud toužíte po nejjemnějším mase, co se vám doslova rozpadne v ústech...anebo třeba jen proto, že vás z bifteků bolí zuby... Excelentní vážení, nemá cenu popisovat, to musíte ochutnat... Velice vydařené, chuťově vyrovnané...
Nápoje
Plzeňské z tanku, jako smetánka! Anebo je libo šnyt?
Hruškovička s hruštičkou. S obsluhou se raději domluvte na velikosti panáčka, nepřehlédněte uváděné ceny a velikost nápoje v lístku. Abyste se pak nedivili...
Obsluha
Ze začátku obsluha trochu vázla, na pivo jsme čekali dlouho, zřejmě proto, že restaurace byla při sobotním večeru úplně plná (jenže to je tady pořád- nezapomeňte si zařídit rezervaci). Ke konci večera se zlepšila (tak mám pocit, že mě asi poznali...hahahaha!!!-vtip)
Toalety
Jak už to tak u PUOR bývá, toalety jsou moderní, čisté, nové a příjemné. Tentokrát přidávám zcela nepokrytě i foto jako důkaz.
Závěrem: 
Restaurace pro klidné, příjemné zimní večery s přáteli. Skvěle se najíte, opijete tankovým pivem a pohodlně nasednete do všudypřítomných dopravních prostředků pražské hromadné dopravy. Užijte si to a dejte mi do komentářů vědět Vaší zkušenost s Kulaťákem!
Závěrečné hodnocení: na stupnici od 1 vidličky(nejhorší), 3 vidličky (průměr) po 5 vidliček (nejlepší)

1 komentář:

  1. Joj to zní báječne! Dobré jídlo a Plznička z tanku!!!

    OdpovědětVymazat