Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

čtvrtek 4. října 2012

Restaurace Ve Století (Loděnice u Prahy)

Restaurace Ve Století představuje už takový český osvědčený model restaurace. Venkovský objekt(nejlépe bývalý statek+stodola), do kterého nacpete pár míčů a vytvoříte zde pravou staročeskou hospodu, která nabízí lepší gastronomii. Osobně mám tento typ restaurací docela ráda, většinou je to záruka kvality. A Ve Století v Loděnicích u Prahy to platí.
Prostředí
Kámen, dřevo, venkovní zahrádka s masivními stoly, lavicemi a umělé jezírko s čínskými kapry. Záruka útulnosti a úspěchu.
 Menu
Menu nabízí od všeho trochu, tak aby si vybral každý, není nijak zvlášť vyhraněné. Takže tady najdete těstoviny, steaky, ryby... Vše za "lepší" ceny. Prostě taková novodobá česká klasika. Velké stejky pro chlapy, nějaká ta rybka pro odvážné, těstovinky pro žencký a děcka si daj kuřecí řízek nebo špagety žejo.
  V létě se samozřejmě griluje a proto nechybí ani aktuální nabídka.

 Jídlo
Jako předkrm polévka. Tomatová s kapkou zakysačky(já bych jí tam ani mít nemusela, ale tak když kuchař jinak nedá...) Chutnala fajnově, nebyla ošizená, jen o maličko víc slaná, ale tak každý má hald jiné chutě...
 Drštková polévka mi po chuťové stránce připadala zdařilejší, nebyla tak osolená, drštek dost.
Vepřový kotlet s bramborovým salátem z denního menu byl dobrý, ale nic z čeho by člověk upadl na krovky. Prostě řízek a tak akorátný salát. Od toho se nedá ani nic víc čekat. Možná jen, aby ten řízek byl tak velký, že se nevejde na talíř (jenže to bysme se zase moc přecpali a to není žádoucí.)...Jinak ale ok. Nebylo co vytknout. I citron byl inteligentně na měsíček ane plátek.
Kuřecí kousky na medu s restovanou zeleninou (mrkev, řapíkatý celer) a bramborovou kaší byly ovšem velice zdařilé. Spojení kuře+med většinou nikdy nezklame a směs mrkve+řapíkáče s bylinkami byla na celém jídle to nejlepší. Cením i to, že této směsi bylo požehnaně, takže vyzbyla na celé jídlo a mohla jsem si tu skvělou chuť užívat až do konce. Díky za tento skvostný nápad!
Nápoje
Objednali jsme si pivo. Nabízejí Plzeň a Gambrinus, nealko Clausthaler a Birell. Obojí bylo výborné, akorát tu Plzeň čepují jen do čtyřky...
Servis
Obsluha byla milá a profesionální, nemám žádných námitek! Lze platit i platební kartou.
Toalety
Hezké, barevné, útulné, nové. Mýdlo i papírové ručníčky byly na svém místě.

Závěrečné hodnocení: na stupnici od 1 vidličky(nejhorší), 3 vidličky (průměr) po 5 vidliček (nejlepší)
Závěrem: Restauraci doporučuji navštívit!

3 komentáře:

  1. Nevadil by link na stranky, abych to nemusel hledat. :-) Usetrilo by mi to par kliku. O:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nevadil by link na stranky, abych to nemusel hledat. :-) Usetrilo by mi to par kliku. O:-)

    OdpovědětVymazat
  3. obyčejně ho dávám hned do úvodu článku, tentokrát mi to vypadlo, takže to napravím!

    OdpovědětVymazat