Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

pondělí 29. října 2012

Restaurace Bokovka

Restaurace Bokovka v Praze na Stodůlkách je součástí Pilsner Urquell Original Restaurant. Najdete ji kousíček od metra Stodůlky v nově vystavěném komerčním centru City West.
Prostředí
Příjemné prostředí v duchu Plzeňských restaurací nezklame. Posezení na dřevěných seslích, možnost i u barových stolků, dekorace v podobě dobových plakátů, kov, dřevo dohromady a co nejvíce oceňuji! -otevřená kuchyně! I přeze všechny klady, které se Bokovce nedají upřít, působí restaurace trochu neosobním dojmem.
 Menu
Menu, kde si i počtete není nic nového pod sluncem, dnes ho nenabízejí jen fastfoody. Fajn věc, když jdete na jídlo sami nebo na někoho čekáte.
 Menu nabízí především českou kuchyni. Ano opět (a stále dokolalala) restaurace s osvědčeným scénářem v podobě českých klasik, velkých a poctivých steaků. No jo vždyť jsme přece v čechách ne? Nemůže chybět ani zástupce hříbkové omáčky (chraň bůh tohle nemít na meníčku, tak jste úplně vyřízení a můžete dát petlici na dveře!), kachnička atakdál. Menu obsahuje tak akorátný výběr, dle současných trendů. EDIT: Shodli jsme se, že menu je sice originální, ale neuvěřitelně nepřehledné.
Nápoje
Plzeň, jak jinak, nefiltrovaná a výtečná!!! Nic jinýho si asi ani nedávejte, jste přece v plzeňský hospodě !  EDIT: Zkuste bílý svařák!
 Jídlo
Do Bokovky jsme šli dvakrát, než jsem se rozhodla napsat recenzi. Poprvé jsme si dali
Vařené koleno a protože jsme si mysleli(a mýlili se!), že jde o pečené, byli jsme trochu zklamaní. Koleno bylo bez problému, mě kupříkladu velmi chutnalo, nabídli nám k němu tři druhy pečiva včetně chleba s kousky škvarků wow!
Ke kolenu náležely nakládané cibulky, křen(čerstvý!!) a hořčice se semínky. Báječné!
Kuřecí křidélka s chilli omáčkou, která teda vůbec nebyla chilli, připomínala mi spíš malinovou marmeládu a česnekový dip. Mrkvičky a řapíkáče bylo žalostně málo. Asi jim obojí došlo.:( Většinou se ke křidýlkům dává stejné množství téhleté kořenovky...no nic.
A máme tu druhé kolo. Už si nepamatuju jak se tohle jmenuje, ale ten co to jedl to snědl tak rychle, že jsem to skoro ani nestihla vyfotit. No asi to bylo dobrý...
Parmezánové rizoto, o kterém se spolustolovníci vyjádřili, že by mu neuškodilo něčeho trochu zeleného...já si to nemyslím. Bylo to prosté rizoto s parmazánem a tuším kuřecími kousky. Bez problému. Tak jak má být.
Gulášek se dvěma druhy knedlíků! Mě teda trochu zarazila ta jarní cibulka místo normální, no ale co by ne že jo. Každopádně byl výborný.
Hermelín na salátku, který musím taky někdy vyzkoušet!
 EDIT (13.12.2012): Tlačenka s cibulí
Vrabci se zelím a knedlíkem. Božská mana nechutná lépe! Zdařilejší vrabce jsem snad v životě nejedla (ani od babičky ani od maminky, sorry). Libové, rozpadající se na jazyku! Zelí perfektně dochucené (a na to si potrpím!)
 Strapačky se zelím, uzeným a cibulkou. ACH!
 Chuťovka k pivu: Jalapeňos.
  Servis
Obsluhu bych z celého podniku hodnotila nejlépe ze všeho. Ano nejspíš záleží na koho narazíte, ale my jsme byli vždy maximálně (a ještě o něco víc) spokojeni.
Toalety
WC v neutrální bílé, moderní, jednoduché, nekonfliktní. Vše na svém místě!
Závěrem:
Pokud máte rádi kvalitní restaurace, kde vás budou vítat s otevřenou náručí(doslova!), na stole vám přistane výtečné pivo a žábu v žaludku utišíte flákem něčeho dobrého k jídlu, tak tady se vám splní vše výše popsané... 

1 komentář:

  1. Byli jsme všichni spokojeni. Na malé rodinné oslavě se nás na oběd sešlo 11. Ochotná obsluha, dobrá jídla, o pivu nemluvě. Prostě vše skvělé.

    OdpovědětVymazat