Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

pondělí 19. listopadu 2012

Restaurace Valcha

Plzeňská Restaurace Valcha v pražském Břevnově je oblíbeným místem k zastavení mezi místními (na pivo, ale i večeři. A večeří vždy skoro všichni to mi věřte)... Představuje klasickou českou restauraci s kvalitním pivem a výběrem z české i mezinárodní kuchyně... protože když třeba nechcete kachnu, dáte si burger. A obojí maj lidi rádi...tak proč jim to nedopřát?
Prostředí
Restaurace si na nic nehraje a sází na jistotu. Klasický interiér, ve kterém hraje prim dřevo, příjemné osvětlení, tradiční výčep, pohodlné sezení (polstrované židle, takže zadek si neotlačíte ani po desátém kousku..eh? :). Příjemné a útulné, leč nepřezdobené, čisté a jednoduché. Díky!
Menu
Jak už jsem se zmínila, tradiční česká kuchyně, ale i nějaký ten závan kuchyně mezinárodní (burgery, wings, pasta). Menu se mi líbí jak po grafické stránce, tak i obsahově. Obsahuje tak akorát jídel, žádné nesmysly a každý by si měl vybrat. ..
 Valcha nabízí i časově omezené speciální nabídky. Zabijačku nebo francouzské speciality?
 Jídlo
Valchu jsme kvůli recenzi navštívili hned dvakrát. Poprvé jsme si dali Zaječí ragú. Nikdy předtím jsem ho neochutnala, proto nemohu zcela objektivně posoudit,mě ale chutnalo dobře.
 Pečené vepřové koleno (199,-Kč) nemělo samo o sobě chybu. Křen nebyl výrazný, neštípal, řekla bych docela vyčichlý, zelí bez chuti. Raději bych tedy tyto dva adepty na koš vyměnila za různé druhy hořčic.
 Druhá návštěva: Z francouzské speciální nabídky bych si vybrala hned (třeba žabí stehínka?), ale protože jsme přišli na burgera, dali jsme si jen Chřestovou polévku, která byla vskutku báječná! Podávaná ve velkém bílém talíři (nahřátém!) a bylo jí dost pro oba... :)
 Domácí hovězí burger (175,- Kč) se steakovými hranolky. Přikládám i foto z menu, málokdy se stává, že obrázek souhlasí s realitou...
 Burger jednoduše doporučuji všemi deseti, nic z něj zbytečně nevytékalo (dresing), maso je kvalitní a libové a vše je celkově chuťově vyvážené. Hranolky jakbysmet. Nacpete se k prasknutí a ještě si užijete spoustu švandy s pálivými papričkami v oblohovém salátku .. .
 Nápoje
Plzeňské tankové pivo tady nezklame. Bohužel bývá tak trochu pod míru. ..) ale kdo by to řešil co?
 Servis
Servis příjemný, ochotný a profesionální, ale na placení jsme vždy chvíli čekali.
Toalety
Čisté, příjemné, ale dosti stísněné, na pánském wc může jít i o život, pokud se jeden chce dostat dovnitř a druhý si myje ruce...
 Závěrem:
Restaurace Valcha je fajn podnik s výborným pivem, nadprůměrnou kuchyní a příjemným posezením.
Poměr kvalita a cena odpovídá.

Žádné komentáře:

Okomentovat