Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

pondělí 1. října 2012

Restaurace Koruna na Karlštejně

Na karlštejnském vinobraní jsme navštívili restauraci Koruna. Nalákal nás stánek u vchodu se zabijačkovou nabídkou a tak jsme se rozhodli ji vyzkoušet.
Prostředí
Navštívili jsme pouze zahrádku. Plastové židle, prapodivné ubrusy..i když půl stolu pokuřovala, nenamáhali se nám donést popelník.
Menu
Co se týče stálého menu, nezkoušeli jsme. Přidávám ale pár fotek pro pobavení. Studené předkrmy: Poličan :)), Calamarry(když už je zbytek v češtině, proč ne i kalamáry?), Smažené Pangas ehmehm:)
Stálé menu je opravdu stálé.. Na jídelníčku už je totiž staletí, stejně jako přilehlý hrad, beze změny, Svíčkové řezy Djulbastija :))K historickému městečku patří i historické menu. Z dob bolševika. A Karel IV. by radši kupoval Whiskas...
 Divila bych se, kdybych tady nenašla kuřecí plátek Hawai, ólé mají ho!!! Fettucine Alfredo budou asi taky gurmánským zážitkem. Na druhou stranu je to ale restaurace, kde mají poměrně lidové ceny(na Karlštejn!), takže pokud okolo půjde rodina z výletu nemusí se bát, že tady nechá měsíční výplatu...A na tuhle cílovou skupinu jsou dle jídelníčku asi také zaměřeni. Hlavně žádné novoty, že?
Ale vraťme se k zabijačkovému zážitku.
Jídlo
Zabijačkové polévce alias Prdelačce jsme neodolali a udělali jsme dobře. Byla opravdu výtečná, majoránky i krup dostatek. Potřebovala jen lehounce dosolit, což podle mě nepředstavuje narozdíl od přesolené polévky problém. Ještě teď na ní s láskou vzpomínám... tím ale nadšení bohužel končí...
 Bramboračku si dal spolustolovník a vyjádřil se o ní, že byla dobrá, ovšem už jedl lepší. Brambor a hub bylo prý dost. Takže řekněme průměr.
Zabijačkový guláš neurazil...podáván s chlebem. Bohužel nepříliš teplý.
 Ovar od dalšího spolustolovníka nevypadal špatně, servírován klasicky s hořčicí a křenem. Na tom snad ani nejde nic zkazit ne?
 Jitrnice se zelím a bramborami jsem si záměrně nechala nakonec, protože tady zavládlo největší zklamání. Jitrnice bohužel byla nejspíš vařená(?), očekávali jsme opečenou popřípadě pořádně propečenou. Tato byla jen teplá... Brambory absolutně nedochucené, to znamená žádná sůl, žádné máslo. Ok. žádná vidlička! Zelí bylo stejně jako brambory téměř studené.
 Nápoje
Pivo Kozel, Plzeň a Gambrinus. Zvolili jsme Kozla. Nebyl špatný, víc pěny by nezaškodilo. Jinak ale správně vychlazené.
Servis
Obsluha přiotrávená návalem lidí a nesmála se našim vtipům... Vidlička dolu.
Toalety
I přes již zmíněný velký počet strávníků a návštěvníků vinobraní byly toalety čisté, nechyběly papírové ručníky a mýdlo.

Závěrečné hodnocení: na stupnici od 1 vidličky(nejhorší), 3 vidličky (průměr) po 5 vidliček (nejlepší)
Závěrem:
Hřešit na to, že je hospoda narvaná a stejně bude (jelikož prší a všichni se jdou k nám schovat a tu jitrnici si stejně daj...ok, hřešte, my příště necháme zhřešit peněženku jinde.)

Žádné komentáře:

Okomentovat