Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

pátek 21. září 2012

Quick: Řecké bistro Olympos

Quick je prostě jednoduchá a rychlá recenze. Může se v ní objevit fast food, take away, bistro atp.
Prvním adeptem se stalo Řecké bistro Olympos.
Najdete ho ve Slezské ulici kousíček nad Mírákem. Pro oběd sem chodí celé okolí a proto vás asi neudiví, že budu především chválit. Jinak bych sem co chvíli nechodila žejo. Může se vám lehce stát, že sem přijdete a budete stát ve frontě (a né, nepřivezli banány ani nedávaj nic zadarmo.) To už je známka toho, že se nejedná o blafy. Každopádně lidi trpělivě čekají než dostanou svůj kus žvance.

Každý den mají trochu něco jiného, ale v podstatě na tomto jednoduchém menu byste se měli vždycky chytnout. Pokud nic z uvedeného nemají, znamená to, že už konkrétní věc vyprodali a vy máte příště přijít dřív. (obecně tady platí, že nejvíc lidí sem chodí před dvanáctou, to je taky největší fronta, před půl jednou ještě mají většinu nabízených pokrmů a v jednu už budete mít omezený výběr).
Ceny lidové.
Personál je vždy přívětivý a pozitivně naladěný, jídlo mívají připravené v plastových mističkách a pokud ne, nandají vám ho přímo z hrnce nebo pekáče. Vždy se vás zeptají, zda ho chcete ohřát. Následně zabalí do alobalové folie, strčí do modré tašky a na požádání dostanete plastovou vidličku. Někteří strávníci papkají u barového pultíku, já si ho dám radši v klidu kanceláře :) Všimla jsem si, že sem hodně lidí chodí hlavně na kuřecí stehno. K tomu si dávají rýži nebo brambory. V podstatě platí, líná huba... takže se zeptejte co mají dnes dobrého a vyberte si.
Nafotila jsem sérii jídel, které jsem si tady dala.
Kuřecí s lilkem za 70 Kč. Spousta grilované zeleniny, kuřecí kousky, šťáva z toho všeho a vespod se skrývá rýže.
Tohle nevypadá právě nejvábněji, o to líp to ale chutnalo. Kuře plněné nějakou směsí rýže bo co to bylo a k tomu špenátová bramborová kaše. Wow!
Lasagne al forno ( s mrkvičkou). Za 65 Kč.
Cizrna, zelenina(používají hlavně papriky, lilek atp.) vepřové kousky a vespod opět rýže.
 Kuřecí maso, zelené fazolky, brokolice a vespod opět rýže. Tohle byla porce jak pro slona vážení! Leč opět skvěle chutnalo. 70 Kč.
Závěrem: Pokud se nacházíte v okolí Míráku a máte dost restaurací, nemáte dost času, jíte v kanceláři nebo nevíte co uklohnit k večeři..zkuste tohle bistro.
HODNOCENÍ: JEDEN TÁCEK K PŘÍBOREM(NEJHORŠÍ), PĚT TÁCKŮ (NEJLEPŠÍ)



6 komentářů:

  1. Kuřecí s lilkem - nebylo dobré, to kuřecí maso bylo ze steheních řízků, takže samá šlacha. Co bylo jedině dobré, tak rýže, jinak ta zelenina taky nic moc....ne tohle jídlo bych si už nedala. Ale vegetariánské brambory, ty byli dobré. Do bistra bych už asi nešla, celkem zklamání. Lucka Kov.

    OdpovědětVymazat
  2. Chodím k nim už asi deset roků, tak jednou za týden, pro oběd a jsem hodně spokojený - mají dobroty a za levno. Jinak bych k nim těch deset let nechodil :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, chodim tam pravidelne pro jidlo do kancelare pro kolegyne a jsem velmi spokojeny, kvalita je dobra a porce velke, nikdy jsem nemel zadny problem.

    OdpovědětVymazat
  4. Dnes jsem si zaběhl na pečenou papriku a pořád je výborná... a to jsem u nich nebyl víc jak rok. Takže naprostá spokojenost.

    OdpovědětVymazat
  5. Dnes jsem tam byla asi po roce a opět nezklamali :-) za mě spokojenost (brambory s kuřecím masem a zeleninou)

    OdpovědětVymazat
  6. Dnes jsem tam byla asi po roce a opět nezklamali :-) za mě spokojenost (brambory s kuřecím masem a zeleninou)

    OdpovědětVymazat