Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

středa 21. srpna 2013

Ryba z mrazáku

...aneb jak může být mražená ryba báječná, když zvolíte správně? Ano jistě, čerstvé ryby jsou nejlepší, ale co když vás v mrazícím boxu zaujme obrovská ryba, kterou prostě musíte stůj co stůj mít? Muži jsou megalomani, není tedy divu, že nám v mrazáku přistála tahle mořská štika...Co s ní dál?
 Rybu jsme omyli, nasolili, vnitřek nacitronovali, vyplnili slaninou a snítky rozmarýnu. Thatsall.
 Před vložením do trouby. Štiku jsme pekli na velkém plechu společně se zeleninou...No byli jsme rádi, že se nám vůbec vlezla do trouby :)
 A po vytažení...ten pohled...
 A prostíráme!! Na žádný talíř se nám mrška nevešla, takže dostala výsostné místo na dřevěném prkénku...
 A tohle z ní z chuděry zbylo....
 Mořská štika nás překvapila svou chutí a šťavnatostí...Vřele doporučujeme ke konzumaci. Koupili jsme jí tuším v Globusu.

2 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za inspirativní článek! Je skvělé vidět, jak může být mražená ryba výborná, když se s ní správně zachází. :) Když vařím, vždy dbám na to, abych měla po ruce kvalitní kuchyňské vybavení, které mi usnadní přípravu jídel. A také praktické skládací nádobí od Naturehike je ideální na výlety, když chci připravit něco chutného i v přírodě. Co plánujete uvařit příště?

    OdpovědětVymazat