Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

úterý 30. dubna 2013

Zelená zahrada

Zelená zahrada na pražských Vinohradech se pyšní kuchaři renomovaných jmen, nabízí středomořskou a asijskou kuchyni a co je na ní úplně nejlepší je zelená zahrádka, na které si můžete vychutnat romantickou večeři, ale i letní oběd ve stínu stromů a pozorovat rybičky a želvičku v jezírku...Zelenou zahradu najdete kousek od Francouzské ulice v Praze a pár metrů od restaurace i pohodlně zaparkujete na parkovacích hodinách. A to je fajn...
foto:web restaurace
foto:web restaurace
 Prostředí
Útulný interiér, praskající krb a již zmíněná zahrádka. Já jsem zatím vždycky byla jen na zahrádce a nemůžu se jí stále nabažit. Teď jsem tam byla asi po roce a moje oblíbená želva stále okupuje balvan uprostřed jezírka. Posezení v ratanových křesílkách a všudypřítomná zeleň vám pomohou se odreagovat od pracovního stresu.
 Menu
Menu nabízí středomořskou kuchyni a čínu z Vodičkovy ulice, což mi sice nic neříká, ale ty thajský nudle co jsem tu měla byly vždycky absolutně báječný! Právě na tu čínu si sem zajděte. Ceny se za hlavní jídlo pohybují od 140,- Kč (čína) do 395,- Kč (steak z jelena). Můžete ochutnat ale i humra (1800,-), kterého vám vytáhnou přímo z akvárka v restauraci.
Vyzkoušejte polední menu, které  nabízí na dobu jednoho týdne 7 různých hlavních chodů(90,- až 170,- Kč) , každý den jinou polévku a desert.
 Jídlo
Z poledního menu jsme si vybrali zelnou polévku, která byla trochu kyselá, tak jak má být, zelí a brambor dost. Dostali jsme i košíček s pečivem. Naprosto v pořádku.
 Kuřecí Pad Thai (145,-), tedy thajské nudle, kuřecí maso, oříšky, zelenina a pálivá omáčka, kterou jsme si do jídla sami mohli přidat. Byli jsme upozorněni, že hodně pálí, ale byla spíš pikantní, leč na papričky, které v ní plavaly jsme si raději netroufli... Nudle byly opravdu skvělé, měla jsem je tu asi před rokem a když jsem je viděla v menu, bylo jasno. Pochutnal si na nich i ochutnávač č.2, taky nemohl odolat, když jsem o nich tak básnila...to je taky důvod, proč tu je jenom jedno jídlo :))) sand nám to odpustíte . a taky jich byla hrozná hromada, skoro jsme je nemohli sníst.
 Všechno jídlo z obědových menu tady bylo výborné. takže pokud se vám nechce dávat za pokrm v restauraci víc než sto pade, zajděte si sem v obědové pauze. Nebudete litovat.
Servis
Obsluha maximálně vstřícná a ochotná. Bohužel na jídlo z poledního menu můžete chvilku čekat, takže si na oběd vyhraďte alespoň hodinku a nad výběrem moc neváhejte, ať máte dostatek času na vychutnávání...
Nápoje
V pořádku, správně servírované, nealko pití hodně drahé 40,- za dvojku coly je docela dost i na mě. To si dejte za stejný peníze aspoň půlitr piva :)
Závěrem:
Do téhle restaurace zajděte už jen kvůli zahrádce, to je opravdu oáza uprostřed rušné Prahy.
Večer doporučuji rezervaci na místa okolo jezírka.

6 komentářů:

  1. Že ti "čína z Vodičkovy ulice" nic neříká se ti nedivím,tu pamatují dříve narození.Tenkrát nebyla čína na každém rohu jako dnes,těchto restaurací bylo pomálu a musela ses tam většinou objednat.Zvláštní ale je,že tenkrát chutnala daleko lépe než dnes,s dneškem se to srovnávat fakt nedá..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych rada vyzkoušela tehdejší cinu... díky za komentář!!

      Vymazat
    2. Jééé,to já znovu taky,ale asi už bohužel...Musím se ti přiznat,že jsme snědly s kamarádkou i dvě...Hezký víkend.

      Vymazat
    3. :D tak to musela byt fakt dobrota!!

      Vymazat
  2. Holka moje,byla.Do této restaurace někdy zajdu.Na fotkách to vypadá nádherně,oáza klidu...Díky za článek.Určitě si dám čínu z Vodičkovy ulice,jsem zvědavá,jestli...:-)Měj se moc fajn.

    OdpovědětVymazat
  3. Jako "čína z Vodičkovi ulice" myšleno z číny z pasáže Světozor? Ta byla ze všech nejlepší :)

    OdpovědětVymazat