Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

středa 13. března 2013

Špindlerův mlýn: restaurace Apetit / hotel Lomnice

V nejznámějším horském středisku Špindlerově mlýně je restaurací jako hub po dešti. Centrum jsme prošli celé, abychom nakonec zakotvili v sympaticky vyhlížející restauraci Apetit, jež je součástí hotelu Lomnice. Apetit se pyšní otevřenou kuchyní a slibuje nevšední gurmánské zážitky, bezchybný servis atakdále atakdále. ..
Prostředí
Hned po příchodu do prostoru restaurace jsme se přesvědčili, že jsme si vybrali správně. Vůně jídla z otevřené kuchyně, kterou jsme minuli cestou k našemu stolu se prolínala s příjemným aróma linoucího se ze zapáleného krbu. Co víc si můžete v zimě přát? Teď už jen to skvělé jídlo!
 Interiér je velmi příjemný, osvětlení tlumené, nevtíravé a posezení pohodlné. Polstrované židle jsou pro natlučené lyžařovy zadky ideální.
 Menu
Menu tvoří pouhé dvě strany A4, plus denní nabídka a je to taková všehochuť. Pasta, kachna, bifteky, zvěřina...Není toho moc a ani být nemůže, pokud chce kuchyně dodržet svůj slib ohledně čerstvých surovin. Ceny jsou s vysokohorskou přirážkou.
 Jídlo
 I když jsme šli původně jenom na kafe :), neodolali jsme jídelnímu lístku a dali si rovnou oběd. Bramboračka z denního menu byla opravdu vynikající. Hustá jako od maminky, čerstvé houby byly na chuti opravdu znát a všeho bylo dostatek. 
  Z denního menu: bramborové nočky s kuřecím, bazalkou, špenátem a smetanou za 125,- Kč. Jídlo bylo bez problému, i když trochu mdlé chuti...ale tak se špenátem a smetanou moc výraznosti nepoděláte a vlastně ji ani nemůžete předpokládat. Já bych řekla lepší dvojka.
Tagliatelle: čerstvá pasta s chřestem, vepřovou panenkou, hříbky a trochou bazalkové smetany.(175,-) Tohle byly jedny z nejlepších těstovin, jaké jsem kdy měla. Možná to dělá ta báječná kombinace čerstvého chřestu, hub a panenky. Anebo je možná šéfkuchař kouzelník. Po namáhavém dni na sjezdovce vás tohle jídlo pohladí po žaludku i po duši. Mńam. Jednička s hvězdičkou.
Nápoje
V mý Fantě plavaly nějaký breberky, ale měla jsem takovou žízeň, že jsem je vypila a ani jsem necekla.
Servis
Velmi vstřícný, milý.
Toalety
Vše v pořádku!

Závěrem:
Restaurace Apetit byla příjemnou zastávkou s výborným jídlem, breberkou v pití (ale milou breberkou! :), praskajícím krbem a milým personálem. Doporučuji navštívit. Jedinou nevýhodu vidím v parkování, které je obecně ve Špindlu naprd, takže když sem přijedete autem, musíte vysolit další prachy za hlídané parkoviště (ale zase je hned za rohem!). Jo a na to kafe jsme nakonec úplně zapomněli :))

2 komentáře:

  1. Tak v téhle restauraci jsem byla před rokem a moc jsme si pochutnali. Ceny přijatelné a pasta skvělá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak super! jsem ráda, že restaurace je i po roce pořád kvalitní!
      díky za komentář!

      Vymazat