Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

čtvrtek 13. prosince 2012

Pizzerie Corleone

Podívejme se na zoubek pizzerii Corleone. Přesněji řečeno jejich obědovému menu.
Pizzerii Corleone v Praze na Proseku najdete v prvním patře nákupního střediska (záchytný bod-Billa, Mekáč). 
Prostředí
Interiér restaurace je velmi příjemný, přestože sedíte vlastně v obchoďáku. Tohle mě vždycky mile překvapí a potěší.
Menu
Co se týče samotného menu, podrobila jsem ho detailnímu zkoumání až na internetu ZDE. Vyšší ceny jsou u picérek už takovým evergreenem (bohužel), přepálené ceny u těstovin mě i přesto překvapily (průměrně 150,-). Za rozumnou picérkovou cenu si asi opravdu raději dejte pizzu. 180 Korun za Ravioli? Na Proseku v obchoďáku? Ale jděte... to mi přijde opravdu rozumnější dát si pořádný domácí hamburger s domácími hranolkami nebo pořádný kus masa, který tu cenu opravdu má...
Jídlo
Ok, nechme vtipné ceny stranou a vraťme se s obědovému menu. 
Objednala jsem si Tomatovou polévku (jak jinak že jo :). A teď pozor vážení! Byla dobrá! Nebyla přesolená, přehuštěná ani rozředěná! Aleluja! Na vrchu byla špetka parmazánu. Mňam. (45,-)
Kolegyně si dala polévku houbovou, ve které plavaly pravé houby (no nekecej!) a byla moc spokojená (foto nemám sry).
Škoda, že polévkou má chvála končí. Špagety s brokolicí a kuřecím masem ve smetanové omáčce (94,-) už na tom byly podstatně hůř. Špagety byly ve skutečnosti linguine a ne že ne, to fakt ještě snad poznám rozdíl ne? Celé jídlo v podstatě bez chuti, musela jsem dvakrát dosolovat a pepřit, aby pokrm dostal alespoň minimální chuť. Neoceňuji ani obří porci, ač to není z fotky patrné, z tohohle by se přežral i slon. Menší porce (přeci jen se jedná o obědovou hotovku, pokud to tak můžeme nazvat...) a skvělá chuť by bodovala. Tohle byl propadák.
Nápoje
Černý čaj podávaný v trendovém hrníčku s konvičkou (39,- achjo...) Příjemné, ale chyběl mi plátek citronu.

Servis
Obsluha vázla, slečna byla nepříjemná, neosobní a asi by jí huba upadla, kdyby při pokládání pokrmu na stůl řekla obligátní prosím (nebo tomatová polévka), no však to znáte, jak se to dělává a dodává to na příjemné atmosféře. Prostě přišla, mrskla nám na stůl jídlo a odešla. Možná by měla odejít úplně. Ne díky.

Toalety
Nehodnotím, součástí Obchoďáku.

Závěrem:
Do Corleone na Proseku se už snad  nikdy nevrátím. Špatná obsluha a přemrštěné ceny za neodpovídající pokrm. Třeba se mi poštěstí se podívat do jiné pobočky a zhodnotit jídlo ze stálého menu. A třeba taky ne, nemám k tomu vůbec motivaci...

Pokud jste navštívili Corleone a máte jiný nebo třeba podobný názor, prosím podělte se o něj s ostatními v komentářích!

3 komentáře:

  1. Zkus si to někdy dělat sama ! a pak uvidíš jaká je to dřina !

    OdpovědětVymazat
  2. Je to podvod!

    Nikdy nechoďte do této restaurace, nechcete-li být lidově řečeno "oje.áni".

    30 minut čekáme na pizzu, a když na to pracovníka slušně upozorníme, tak se tváří agresivně. Kde to jsme? Umíte, vážená pizzeria Corleone, základy restauraterství a chování vůči klientům?

    Úplná pecka přišla na závěr. 2x "couvert", které jsme se nedotkli. Tak se ptám "Proč to mám platit?". Odpověď: "Protože to je napsáno v menu". Říkám mě nejde o to co je napsáno v menu, ale o skutečnost. Proč mám platit za to, co jsem nejedl? "Protože to je napsáno v menu!" - povídá číšník a tváří se u toho agresivně. Další diskuzi eskaluje a vnímá osobně. Na rozumné argumenty "PROČ MÁM PLATIT ZA NĚCO, CO JSEM NEJEDL?", začíná vnímat, a couvá od toho "prosím zaplaťte". Čili dělám podlost, vím, že dělám podlost, a dělám ji.

    To je úplné přesně restaurace, jak nemá být. Absolutní lhostejnost vůči klientům, do toho nezajímavé a cenově nadhodnocené jídlo, a snaha za každou cenu okrást. Nejhorší zážitek. Držte se dál od tohoto podniku.

    OdpovědětVymazat
  3. Velmi nepříjemný a agresivní personál, především jeden z manažerů. Absolutní neúcta vůči zákazníkům. Restauraci nedoporučuji.

    OdpovědětVymazat