Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

pátek 20. září 2013

Obyčejný svět na Vinohradech

Hospůdka Obyčejný svět na pražských Vinohradech (Korunní 96) je útulné místo, kde čepují pivní speciály a vaří od všeho něco, asi tak, jak je to v Čechách zvykem, těstoviny pro holky, gulášek pro chlapy...anebo naopak? No každopádně tady to není vůbec na závadu. 
Prostředí
Příjemně zařízený útulný prostor, na zdi visí hodiny, uprostřed prostoru stará kachlová kamna, jemné osvětlení a posezení v boxech (trochu to evokuje sezení ve vlakkovém kupé), obojí skýtá soukromí a milé posezení.
 Nápoje
Jak jsem již zmínila, restaurace nabízí pivní speciály, výběr z vín a samostatný rumový lístek. Nápoje byly správně servírovány, piva ve správné sklenici daného pivovaru, k vínu i džbánek s vodou.
 Menu
Menu neurazí, nenadchne, ale vyberete si.  Ceny zhruba od 119,-(brokolice v sýrové omáčce) do 345,- (klasicky svíčkajda). Menu nabízí těstoviny, kuřecí pokrmy, české klasiky a ještě něco navíc. Gulášová sobota vám nabídne aktuální guláš (třeba i kančí) a Řízková neděle (překvapivě řízek, výběr zvířete dle libosti, doplněno bramborem). Docela fajn nápad ne?
 Jídlo
Objednala jsem si pikantní kuřecí kari (149,-) s rýží a inu nebylo to špatné, ovšem na krovky jsem nepadala... To guláš na tom byl podstatně lépe, maso bylo perfektní, měkké.
 dále co jsem vyfotila, nejedla, ale dobré zvěsti slyšela...
 žebírka
 kolínko
polívka
 Servis
Obsluha skvělá, příjemná, milá, ochotná, stíhala i stůl s deseti lidmi, i ostatní stoly naprosto s přehledem. Nechyběl úsměv. děkujeme!
Toalety
Hezké, nové, čisté. A hlavně! Viditelně označené, takže nebloudíte po prostoru jak jeliman.
Závěrem:
Obyčejný svět mě neobyčejně potěšil. Příjemné místo, kam zapadnout v podzimních plískanicích, svlažit ret výběrovým pivem a pochutnat si na české nebo jiné klasice. Poměr cena/kvalita odpovídá, doporučuji navštívit.

1 komentář: