Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

čtvrtek 14. března 2013

Cantina /Praha-Újezd

Jestliže milujete mexickou kuchyni a ještě jste nenavštívili první mexickou restauraci v Praze, tak máte co dohánět. Byla jsem už v mnoha mexických restauracích, ale žádná se s Cantinou nemůže srovnávat. A to myslím smrtelně vážně, přísahám na Mezcal i Nachos! Nejspíš už tušíte, že budeme chválit. 
Prostředí
Cantinu najdete v Praze na Újezdě. V oknech obrovské kaktusy a uvnitř mexická výzdoba jak má být! Restaurace je docela maličká a tak neváhejte ve frekventované časy typu pátek večer a sjednejte si rezervačku.  Osobně miluju všechno co je mexiko style, pruhované koberečky, ponča, klobouky, pytle, barevnou keramiku (k sehnání třeba na Lagartija.cz), masivní nábytek... Já se tam cítím báječně uvolněně a vy budete taky. Minimálně po první tequile :)
 Menu
V menu je tak akorát jídel, abyste si vybrali.  Hlavní jídlo od 180,-(enchiladas bez masa) -399,- Kč (svíčkový steak).
 Na zvláštním lístku najdete velký výběr Tequil a dalších alkoholických mňamek. Olmecu tady nehledejte...
Jídlo
Celej den držte hladovku a pak si dejte všechno!!! Ne vážně...přijďte hladoví, jídlo stojí za to! My jsme klasicky udělali koalici a jedli z obou talířů... 
150G  TACOS DE POLLO CON SALSA DE LIMÓN TŘI KŘEHKÉ KUKUŘIČNÉ TORTILLY PLNĚNÉ GRILOVANÝM KUŘECÍM MASEM, FAZOLOVOU PASTOU, LEDOVÝM SALÁTEM A SÝREM, OCHUCENÉ CITRONOVOU SMETANOU S CHILLI, PODÁVANÉ S DOMÁCÍ RAJČATOVOU SALSOU, 219 Kč- citronová smetana? Wow!
Fajitas: PŮVODNĚ JÍDLO COWBOYS Z TEXASU. NA NUDLIČKY KRÁJENÉ MARINOVANÉ STEAKY SPOLU S KOUSKY PAPRIK A CIBULE, SERVÍROVANÉ NA ROZPÁLENÉ LITINOVÉ PÁNVI. PODÁVÁNÉ SPOLU S TEPLÝMI TORTILLAMI, GUACAMOLE SALSOU, ZAKYSANOU SMETANOU, SÝREM, KŘEHKÝM SALÁTEM, FAZOLOVOU PASTOU A ŠPANĚLSKOU RÝŽÍ……150g. My jsme měli variantu kuřecí a hovězí mix. Prskající pánvička :)) Kvůli tomuhle jídlu stojí za to žít :)
 Nápoje
Pivo plzeňské 0,4 l za 48 Kč a pro dobré trávení jsme zvolili Mezcal, ke kterému když budete hodně zvědaví jako my dostanete i odbornou přednášku. Na sůl a takdále zapomeňte. Konzumujte pouze s limetkou. Obojí bylo perfekt!
 A když budete mít trochu štěstí, dostanete posledního panáka z lahve i s červíkem!
Servis
Perfektní, vstřícný a milý. Se vším ochotně poradí! Třeba s výběrem aperitivu :)
 Toalety
Toalety většinou nefotím, stačí mi, když jsou čisté a nové. Tady je to trochu jinak. Toalety jsou totiž snad ještě hezčí než samotná restaurace! (a kdyby se vám to jooo líbilo, tak na lagartija.cz seženete právě taková umyvadla, kachlíky i zrcadla!)
 Závěrem: Už druhá návštěva Cantiny (zhruba po roce a půl) mě přesvědčila, že na mexiko se fakt vyplatí jít sem a třeba si i trochu připlatit. Odcházeli jsme příjemně napucnutí, z lehka ovínění Mezcalem a hlavně! Totálně spokojení! Chystám na vás ještě jednu mexickou recenzi takže stay tuned!
Plný počet bodů!

5 komentářů:

  1. wow, zní to hodně dobře, myslím že to bude stát za to se tam při příští návštěvě Prahy stavit ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Cantinu mám moc ráda. Ale co se týče jídla, tak podle mě v Praze vede Las Adelitas v Americký. Je to autentický mexický a tak trochu jiný, než to člověk zná z amerických filmů nebo v Cantině ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Mexická barevná umyvadla a obklady : http://www.barvymexika.cz/

    OdpovědětVymazat