Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

pátek 31. července 2015

Mr.HotDog na Letné

Po boomu burgráren přicházejí na řadu hotdogárny. Jestli už vám všechny ty zaručeně nejlepší burgery v Praze lezou i nosem, zkuste párek v rohlíku. A ne jen tak ledajaký! Mr. Hotdog je otevřený teprve pár týdnů. Najdete ho v Kamenické ulici na Letné.
Otevírací party byla tak trochu rozpačitá. Jídla nebyla dotažená, zájem lidí byl obrovský, takže čekací fronta na horkýho psa se protáhl i na dvacet minut. A to nechcete. Nicméně zhruba měsíc a půl po otevření se vše srovnalo, přibylo pár Style Hotdogů a navíc na něj ani moc nečekáte.  

Prostor bistra je přísně minimalistický, trendové obložení stěn kachličkami, úhledně vyrovnané stolky a na nich papírová meníčka, kečup(Heinz) a hořčice(netušim) v klasickém balení. Dobrý.
A co si můžete dát k snědku? 
Hotdogy (se zelím, s chilli, s chilli a sýrem, různé Style verze - tuším, že jsou celkem tři, anebo obyč jen párek s žemlí). Vyzkoušela jsem všechny a nejvíc mě bavil Chillicheese. Sauerkraut hotdog (se zelím) si chválí většina mých přátel, ale úplně nejlepší byl podle mě Chicago Style hotdog.


Slidery, což jsou mini verze burgerů. Výborná a šťavnatá je vegan verze, já ochutnala klasiku s cheddarem a nebýt toho, že mi dával ochutnal můj vlastní muž, asi bych mu ho spolkla na první dobrou a přidala i pár jeho prstíčků... Nicméně ještě ho budu potřebovat (kdo by v neděli sekal zahradu žejo), z čehož vyplývá, že moje chuťové pohárky jen skákaly radostí. Maso bylo šťavnaté, sýr patřičně rozteklý a voňavý. Bezva svačinka vám povím...

Chicago Style Hotdog. Kvalitní hovězí párek, jeho zauzená chuť příjemně provází každým soustem. K tomu trocha zeleninky, okurkový relish, hořčice, bylinky. Žemle sympaticky obalená mákem, který sympaticky nezůstával v zubech (palec nahoru). Výborný mix chutí, které se vzájemně doplňují. Zažene malý hlad, pokud jste párkaři, tak tohle je pro vás Must Try. Jediná nevýhoda je typická: sem tam něco vypadne, ale naštestí to jistí plastový retro košíček, ze kterého si to pohodlně nacpete zpátky do pusy. K tomu si dejte třeba hranolky s chilli, nebo minisalátek. 
Nakonec doporučuji spláchnout tuhle ódu na fastfood báječnou margaritou. 

V létě funguje na ulici zahrádka, obsluha je velmi milá, toalety nové a dobře řešené. Když budete mít trochu štěstí tak tu narazíte i na live music. Nenechte si zkazit dojem všudypřítomnými hejtry, návštěvu doporučuji i přes vyšší ceny dostanete velmi dobré jídlo, od lidí, kteří svoji práci dělají rádi a dobře. A to se počítá. 

Hodnocení:
Jednoho hladovce odebírám za vyšší ceny a taky za to, že to sem nemám blíž. :D

Žádné komentáře:

Okomentovat